Vers BBQ vlees van Kolenboertje

BBQ Vlees

Zoals jullie van Kolenboertje gewend zijn is BBQ voor ons een beleving. Pure smaakbeleving. Vlees dat op een manier bereid wordt op de BBQ, zodat het barbecueën een hele beleving op zich wordt.

Bij een BBQ hoort natuurlijk een heerlijk stuk vlees. Wij werken tijdens onze BBQ workshops alleen met het beste soort vlees en wij willen u nu ook de kans bieden om zelf deze heerlijke stukken vlees te kunnen bereiden. Hieronder vindt u een overzicht van de door ons geselecteerde stukken BBQ vlees die u zelf kunt bereiden.

Of bekijk hier direct de bestellijst.

Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen of mailen!

 

 

El Unico 100% Raszuiver Duroc

Duroc is de tegenhanger van het ras Iberico in Spanje. Wij kiezen voor 100% Raszuivere Duroc. Dit biedt constante kwaliteit en continuïteit.

Kolenboertje gebruikt de volgende vlees delen van 100% raszuiver Duroc:

La Presa, dit is het meest exclusieve stukje van het Duroc varken en bevat heel hoog intramusculair vet. La Presa bevindt zich in de nek. We snijden hier steak tartaar van & grillen hem ‘rare’ op de BBQ.

Secreto, dit is het meest vette deel van het varken en bevindt zich in de Kinnebak, (net onder de wang). In Spanje is dit echt een delicatesse, in Nederland komen we het steeds meer tegen in de gastronomie en bij de Bourgondiërs. We garen het langzaam op de BBQ.

Premium ribs, of wel spareribs, maar dat doet het product net wat tekort. De premium ribs van Durco zijn vetter en bevatten aanzienlijk meer vlees.

Premium kwaliteit kalfsvlees

Kalfsvlees: een ware vlees delicatesse. Het is zacht, mals, sappig, vetarm, licht verteerbaar én smaakvol. Er is veel verschil op de markt in kwaliteit, maar wij werken met kalfsvlees dat écht anders is dan anders.

 • Kalveren krijgen uitsluitend plantaardige voeding. Juist dit zorgt voor een laag vetsmeltpunt bij de vleesbereiding en zorgt daarmee voor extra smaak en een uiterst malse sappige beet.
 • De kalveren zijn maximaal 8 maanden oud en worden eerst 48 uur in de been gerijpt – dat is uniek! Dit verlaagt de glucosewaarden in de spieren waardoor het vlees nog malser wordt.

Kolenboertje werkt met de volgende producten van kalf:

 • Kalfs staartstuk
 • Kalfs longhaas
 • Kalfs rib eye
 • Kalfs entrecote
 • Kalfs sukade

Iers rundvlees

 • De jonge koeien (vaarzen) lopen minimaal 11 maanden per jaar in het milde Ierse klimaat in de weiden.
 • De voeding bestaat uit een overvloed van natuurlijke grassen en kruiden.
 • De schone oceaanwind zorgt voor zilte gewassen en frisse lucht voor de dieren, wat de smaak direct ten goede komt.
 • De vaarzen worden traditioneel 72 uur in de been gerijpt, dit staat garant voor zéér mals vlees met een lange houdbaarheid.
 • Het vlees is uitsluitend afkomstig van vaarzen die op natuurlijke wijze opgroeien en volwassen worden.
 • Dit vrouwelijke vlees is fijn van draad, bevat een mooi randje vet en heeft een ouderwetse en volle vlees smaak.
 • De plantaardige vetten in de inheemse grassoorten zorgen voor een lager smeltpunt van het intramusculaire vet; hierdoor krijgt het vlees een heerlijke sappige beet.

Kolenboertje werkt met de volgende producten van Iers rundvlees:

 • Rund longhaas
 • Rund bavette
 • Rund rib eye
 • Rund entrecote
 • Rund short ribs

Grainfed rundvlees

Graan gevoerd rundvlees, ook wel grainfed beef genoemd, komt van runderen die het grootste deel van hun leven grazen op uitgestrekte weides, pampa’s of prairies. Daar genieten ze van het verse gras en de kruiden. De laatste honderd dagen van hun leven worden ze gecontroleerd bijgevoerd met een zeer uitgebalanceerd graandieet.

Dankzij het graandieet ontwikkeld het rund vet tussen de spieren en dat zorgt voor een fijne marmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en smaakvoller. Het vet geeft extra smaak aan het vlees.

Kolenboertje werkt met de volgende producten van Grain fed rundvlees:

 • Rund bavette
 • Rund sukade

Black Angus Iers rundvlees

Het vlees van Black Angus runderen is mals, hebben een dieprode kleur, lichte natuurlijke vetdooradering en een fijne structuur.

De runderen staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig gras. Door die bewegingsvrijheid verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Deze natuurlijke marmering zorgt voor veel sap en smaak.

Kolenboertje werkt met de volgende producten van Black Angus Iers rundvlees:

 • Rund staartstuk
 • Rund rib eye

Rubia Gallega

Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega is bijzonder mals rundvlees met een fijne, boterachtige smaak. Het vlees is donkerrood en sterk gemarmerd. Het vlees staat door de kruidige en iets ziltige smaak al jarenlang prominent op de kaart bij vele Spaanse sterrenkoks.

De unieke smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze mooie runderen. Daarnaast worden ze pas na drie tot zeven jaar geslacht en dankzij de relatief late slachtleeftijd van de Rubia Gallega runderen heeft de smaak zich optimaal in het vlees kunnen ontwikkelen.

Kolenboertje werkt met de volgende producten van Rubia Gallega:

 • Rund staartstuk

Label Rouge Scharrel kip

Label Rouge is een Frans keurmerk dat garant staat voor een superieure kwaliteit. Ontstaan in de jaren 60 voor pluimvee. Hoewel dit concept al meer dan 50 jaar bestaat, past het vandaag perfect in de hedendaagse trend zoals dierenwelzijn, duurzame ontwikkeling, gezondheid en milieu.

De criteria van het Label Rouge concept zijn vastgelegd en de combinatie van deze criteria garanderen kleinschalige pluimveehouderijen met een unieke productiemethode wat resulteert in een uitzonderlijke smaak van Label Rouge pluimveevlees

De Label Rouge Scharrelkippen zijn IGP gecertificeerd. Indication géografique protégee dat kan men vertalen als ‘Beschermde geografische aanduiding’. Label Rouge is ontwikkeld door een collectieve regionale keten binnen een bepaald gebied. Om deze regionale kleinschalige ketens te versterken heeft veel Label Rouge gevogelte een beschermde geografische identificatie die Europees beschermd worden. Deze IGP’s garanderen dat het pluimvee uit de vernoemde regio komt.

Jamón Resèrva, El Unico 100% Raszuiver Duroc

Nabij Granada, aan de voet van de Sierra Nevada, heerst een uniek microklimaat waarin de Duroc-hammen gedurende minimaal 18 maanden de tijd krijgen om een ware delicatesse te worden. Bij Reserva Batallé worden nog steeds traditionele technieken toegepast. De zouting met grof zeezout is traditioneel en dus volgens de ‘stapelmethode’ waarbij een laag zout afgewisseld wordt met een laag hammen. Daarna komt de fase van rijping in geklimatiseerde kamers en tot slot de fase van het drogen. Hier neemt de natuur het over. In de bodegas wordt via het openen of sluiten van de ramen maximaal gebruik gemaakt van de natuurlijke klimatologische omstandigheden. Grote verschillen in temperatuur van 4 graden in de winter tot 28 graden in de zomer, zorgen er voor dat de ham ‘werkt’ en zijn uitzonderlijke smaak ontwikkelt.

Tot slot krijg elke ham een eindbeoordeling: met een paardenhiel beentje wordt de ham op 3 plaatsen geprikt om via de geur de kwaliteit te controleren. Het resultaat is subliem: een uitzonderlijk verfijnde en pure smaak gekoppeld aan een fijn aroma en een prachtige kleur.

Proef de ham op kamertemperatuur en ontdek de zachte, zoete en nootachtige smaak.

Calidad con sabor – kwaliteit met smaak