Recept

Flammkuchen met ui en spek

De Duitse flammkuchen is niet meer weg te denken op de menu kaart van veel restaurants. Het is een dunne gistloze pizza met crème fraîche, uien en kaas.

De topping is eenvoudig te variëren dus wees vooral creatief.

Bereiding

  • Kneed bloem, zout, olijfolie en water tot een soepel deeg dat niet plakt.
  • Laat het deeg 30-45 minuten tot rust komen.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooide ondergrond (TIP: op de pizzaschep).
  • Smeer een dunne laag crème fraîche op de bodem tot 1 cm van de rand.
  • Beleg met spek, uiringen en geraspte kaas naar smaak en varieer met verse kruiden.
  • Bak de flammkuchen gaar op de hete pizzasteen in 5-7 minuten.

BBQ Instelling en accessoires

  • Pizzasteen op rooster.
  • ca. 250 graden
  • Pizzaschep.
Terug naar overzicht