Nieuws

Kolenboertje review: TOM Cococha kokosbriketten

 

Kolenboertje heeft de TOM Cococha kokosbriketten getest in een Dancook 1400 barbecue. Een directe zone en indirecte zone ingesteld om een mooie Wagyu Longhaas te bereiden. Met een kritisch oog op de manier van verbranden, de smaak aan het mooie vlees en de temperatuur en brandduur werden de kokosbriketten getest. Het vergelijk tijdens deze review is gemaakt met Ecobrasa kokosbriketten welke veel worden gebruikt door BBQ liefhebbers.

De Kolenboertje bevindingen:

  • De TOM Cococha kokosbriketten branden erg lang door de hoge dichtheid van de briketten, lage gebruikskosten.
  • De verbranding verloopt erg gelijkmatig en geeft hoge temperaturen.
  • Er blijft nagenoeg geen as over na de verbranding.
  • Er komt geen smaak aan het gerecht tijdens het barbecuen, mooi neutraal.
  • Het is een duurzaam product omdat het wordt gemaakt van de schalen tijdens de productie van kokosolie.

Samengevat kennen we de Ecobrasa kokosbriketten als goede kwaliteit briketten met mooie brandeigenschappen. De TOM Cococha kokosbriketten genieten onze voorkeur gezien de brandduur en hoge temperaturen. De verschillen zijn nihil maar Kolenboertje wil uitsluitende het best verkrijgbare in de markt aanbieden.

BEKIJK PRODUCT

Terug naar overzicht