Nagelhout of Naegelhoalt, ambacht in Twente

“Zo ontzettend lekker dat je er simpelweg niet vanaf kunt blijven, in dunne plakjes bij de borrel of als carpaccio als starter.”

Het vlees, dat bij voorkeur afkomstig is uit de bilspier van 2 tot 4 jarige runderen, wordt na het slachten afgehangen en na het uitsnijden ingewreven met onze unieke mix van zout en kruiden. Daarna hangen we het vlees weg en drogen het aan de lucht.

De naam Nagelhout verwijst naar de plank met spijkers (naegels) waaraan het vlees na het slachten werd opgehangen om te drogen. Vroeger hing het nagelhout bij rijkere families tussen de andere vleeswaren te drogen bij de vuurplaats. Het werd aangesneden als er visite was. Nagelhout was toen de tijd een luxe broodbeleg, nu wordt het vaak bij de borrel geserveerd of als carpaccio gesneden.

Deze top kwaliteit Nagelhout wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van de mooiste rundermuizen. De fantastische smaak van dit mooie rundvlees gedroogd aan de lucht is zo lekker dat gasten hier nog lang over zullen napraten.

Bekijk producten in de webshop 

Bekijk producten in de webshop