Nieuws

BLOG: Kolenboertje BBQ workshops, ook jij kunt grillen als een pitmaster!

Tijdens het schrijven van deze blog staat de teller op ruim 700 mensen. Zij zullen allemaal in 2019 leren grillen tijdens de gewilde BBQ workshops. Gezien de aanvragen die dagelijks binnenstromen zal dit aantal blijven stijgen en daarmee is Kolenboertje echt een grote speler op de markt van BBQ workshops geworden. Toch is de conversie niet 100% dit jaar en vallen sommige opdrachten niet. De eerste twee of drie keer was dat nogal schrikken en dan ga je nadenken… Wat gaat hier fout? Het antwoord is even simpel als duidelijk… Niets!

BBQ workshop, breed begrip.

De telefoon gaat, onbekend nummer… “Goedemorgen Kolenboertje met Mark!”

De laatste drie maanden kan ik er bijna de klok op gelijk zetten, 9 uur eerste werk en een vriendelijke dame legt uit dat via via Kolenboertje werd aanbevolen voor een bedrijfsevenement. De avond ervoor op de website gekeken, de film over de workshops gezien en dol-enthousiast over onze manier van werken. Dat de informatie die ik op dat moment geef aan de telefoon in de basis steeds hetzelfde is kan de pret echt niet drukken… De blije en enthousiaste mensen aan de telefoon vervelen nooit en hoe kan dat ook anders, ze mogen een bedrijfsfeest organiseren. Wel een luxe hoor, ik spreek ontzettend veel hele blije mensen!

Het besproken programma bevestig ik per mail met een concrete aanbieding en tot januari 2019 werd 100% van de aanvragen ook een opdracht. Echter met de agenda voor mijn neus om de datum te blokken kwam ik erachter dat het antwoord geen ja was maar een bedankje voor de moeite… Met lichte paniek op zoek naar de oorzaak en ondertussen weet ik dat niet iedereen op zoek is naar ons unieke programma! Voor spareribs en buikspek bevelen wij liever een collega aan en inmiddels voelt dat goed als dat aansluit bij de verwachting van een opdrachtgever.

Onderscheidend vermogen.

Kolenboertje heeft een uniek programma klaar! Ik werk het liefst met streekproducten, ambachtelijk en met absolute top-kwaliteit vlees en vis. Alles vers, geen diepvries en op een bourgondische manier. Als we een klanten-event of bedrijfs bbq-clinic verzorgen dan staan we tussen de mensen als ambassadeurs van het bedrijf en kennen onze opdrachtgever en spreken de taal. Hoe mooi is dat! Ook in het Engels of Duits en tot in de puntjes verzorgd. Ik blijf dat herhalen, als wij ons onderscheiden dan doet onze opdrachtgever dat ook naar haar klanten of personeel! Bescheidenheid siert de mens en ik ben maar een nuchtere tukker maar veel mooier gaat het niet worden echt niet…

Een programma voor elk budget maar geen consessies in kwaliteit.

Ons standaard programma voor particulieren kost 85 Euro per persoon all in en voor groepen gelden natuurlijk aangepaste tarieven afhankelijk van het programma en de groepsomvang. Dit is een prijs die landelijk veel wordt gehanteerd en wij bieden ons unieke programma ook voor deze bedragen aan. Het komt voor dat een iemand een budget krijgt om iets te organiseren dat lager ligt, we kunnen het programma inkorten en het aantal gangen minderen maar we leveren nooit in op de kwaliteit van de gerechten. Zo zijn we wel in staat om altijd een passend programma aan te bieden. Overigens leg ik wel altijd uit dat ruim 4 uur les, 5 gerechten eten op restaurantkwaliteit en een middag of avondvullend programma ook wel iets mag kosten, schrijf eens een groep mensen in voor een willekeurige cursus voor de zakelijke markt. Dan krijgt de prijs van onze workshops of grill battles opeens een heel andere lading. Het valt me niet tegen, ik ben nog steeds in staat om voor de meeste opdrachtgevers een passend programma uit te denken, daar ben ik blij om!

Privé workshops, de trend van 2019.

De afgelopen jaren constateerde ik dat er vaak best een drempel is voor mensen (particulieren) om in te schrijven voor een workshop. Ik kan er niets van, zijn natuurlijk af en toe uitgelachen als de worstjes weer zwart van de grill kwamen en misschien wel onder druk van het gezin ingeschreven voor een BBQ workshop. Om die drempel te verlagen heb ik de privé-lessen geïntroduceerd en dat loopt echt storm. In ca. 2 uur op mijn locatie of bij de mensen thuis maken we een complete maaltijd op de bbq, alle technieken worden besproken en na deze sessie kunnen de meeste gerechten foutloos worden bereid op iedere BBQ. Door de volle aandacht en de veilige omgeving kun je in korte tijd heel veel leren, wat ik zie gebeuren is dat na deze lessen mensen zo enthousiast zijn geworden dat ze daarna met vrienden nog eens naar een grote workshop komen. Ander initiatief waar ik vaker verzoeken van krijg is een soort abonnement waarbij op gezette tijden mensen kunnen komen om samen te grillen en te leren,  ik ben hierover aan het nadenken hoe dit in een programma te vatten is.

Het wordt een mooi seizoen!

De portefeuille met opdrachten groeit, onze nieuwe bbq-tempel wordt binnen een paar weken opgeleverd en ons vers-programma wordt naast het Twentse Nagelhout uitgebreid met Rubia Gallega vlees en ambachtelijk gerookte vis.

Ondertussen ook interesse in een workshop? Klik dan hier (er is nog ruimte dit jaar maar wees er snel bij)

We gaan elkaar vast ergens zien dit jaar want het seizoen duurt nog lang. Zorg je ondertussen voor een goede start van het BBQ seizoen door je houtskool of briketten en aanmaakwokkels in huis te halen? Veel BBQ-plezier! Er komt mooi weer aan!

Gezelligheid, leren en lekker eten tijdens één van onze workshops.

Terug naar overzicht